OM STUDIEN
En langtidsoppfølging av skulderopererte
Dette er en forespørsel til deg om å delta i et kvalitetsforbedringsprosjekt hvor man ønsker å avdekke hvordan det går med pasienter som har vært operert for skulderinstabilitet. Du hadde en skade i skulderleddet eller fikk skulderen ut av ledd da du oppsøkte Oslo Universitetssykehus (OUS) i 2015-2019. Da hadde avdelingen et pågående kvalitetsforbedringsprosjekt om skulderskader. Vi kontakter deg nå for å undersøke hvordan funksjonen i skulderen din er i dag, med den hensikt å fremstille en 5-års rapport om hvordan det har gått med deg og andre som har hatt samme skade og operasjon. Om du ikke har plager i skulderen lenger, vil det uansett være av stor nytte om også du svarer på spørreskjemaet (se nederst på siden)
​
Hva innebærer prosjektet?
Du kan delta i prosjektet ved å bekrefte samtykke til studien digitalt, og svare på et nettbasert spørreskjema. Trykk på "Spørreskjema" i menyen øverst til høyre for å logge inn med Bank-ID og fylle ut samtykkeskjema og spørreskjema.
I tillegg tilbyr vi deg en ny undersøkelse og røntgen av skulderen din ved Ortopedisk poliklinikk ved OUS, Storgata 40. Om du ikke har mulighet til å delta på undersøkelsen setter vi stor pris på om du tar deg tid til å svare på spørreundersøkelsen på nett (ca. 10-15 min). Du må også fylle ut samtykke om du kun vil svare på spørreskjema
​
Mulige fordeler og ulemper ved deltagelse
En undersøkelse ved Ortopedisk poliklinikk kan belyse plager som du kan ha opplevd etter skaden, og vi kan komme med råd for å hjelpe deg. I tillegg vil du bidra til mer medisinsk forskning på skaden din og metoden du ble operert med, og dermed bidra til at pasienter med din skade i fremtiden kan få enda bedre behandling. Røntgen av skulderen for å se etter slitasje i leddet vil medføre vanlig egenandel i offentlig sykehus. Om du ikke har plager i skulderen lenger vil det likevel være av stor betydning om også du svarer på spørreskjemaet!
​
Hva skjer med opplysningene om deg?
Opplysningene om deg skal kun brukes i dette prosjektet. Du har rett til innsyn og rett til å få korrigert eventuelle feil i dine opplysninger. Du har også rett til innsyn i sikkerhetstiltakene ved behandling av opplysningene. Alle opplysningene blir behandlet kryptert uten navn, fødselsnummer og andre gjenkjennende opplysninger på Tjenester for Sensitive Data (TSD) ved Universitetet i Oslo. Det er kun prosjektveileder Berte Bøe og medisinstudent Anna Grimsmo Øines som har tilgang til dette området. Opplysningene om deg vil bli slettet 10 år etter prosjektslutt.
